نوشته شده توسط : ذهن نو

هوش طبیعت گرا اولین بار توسط گاردنر بیان شد. هوارد گاردنر بیان کرد که هر یک از ما هوش‌های مختلفی داریم و یکی از آن‌ها هوش طبیعت‌گرایی است. شاید شنیدن این اسم برای شما جالب باشد و ندانید که هوش طبیعت‌گرایی به چه مسائلی توجه دارد. اما بهتر است بدانید این هوش از زمان انسان‌های نخستین و برای شناخت شرایط محیطی مورداستفاده قرار می‌گرفته و امروزه هم در ایجاد احساس آرامش یا حال خوب برای ما اهمیت بالایی دارد. سطح این هوش را می‌توان از دوران کودکی شناسایی و پرورش داد، برای آن که زمینه رشدی مناسب را برای فرزندتان محیا کنید، می‌توانید برای استعدادیابی کودک‌تان به متخصصان مراجعه نمایید. برای دریافت خدمات مشاوره کودک کلیک کنید.

منبع : هوش طبیعت گرا چیست

هوش طبیعت گرا چیست؟

هوش طبیعت‌گرا به معنای توانایی فرد برای برقراری ارتباط با محیط، شناسایی گیاهان و حیوانات مختلف و دسته‌بندی آن‌ها بر اساس شباهت یا تفاوت‌ها است. پدران و مادران ما در گذشته تلاش بسیاری برای شناخت محیط اطرافشان داشته‌اند.

آن‌ها با دقت کردن به انواع حیوانات و رفتار آن‌ها توانستند از خودشان در مقابل موجودات خطرناک مراقبت کنند و یا با تامل در فصل‌ها و نشانه‌هایی که خبر از بارندگی یا گرما می‌دادند، صنایعی مثل کشاورزی و خانه‌سازی را ایجاد کنند و حتی از گیاهان و خواص آن‌ها برای تهیه دارو یا غذا نیز استفاده کردند. به نظر می‌رسد هوش طبیعت‌گرایی که از آن صحبت می‌کنیم هم باقی‌مانده و یادگاری از اجدادمان باشد.

بیشتر بخوانید : سن استعدادیابی کودکان

ویژگی‌های کسانی که هوش طبیعت گرا بالا دارند

حساسیت نسبت به محیط اطراف

این افراد معمولاً به‌راحتی متوجه تغییرات جزئی در محیط اطرافشان می‌شوند و نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند.

علاقه‌مند به کشف طبیعت

آن‌ها به گشتن در طبیعت و آشنایی با گیاهان یا حیوانات یک منطقه، علاقه بالایی نشان می‌دهند. همین‌طور استفاده از وسایلی مثل ذره‌بین، میکروسکوپ یا هر چیز دیگری که باعث شود طبیعت را بهتر ببینند، برای آن‌ها اهمیت بسیاری دارد.

یادگیری در محیط باز

کسانی که هوش طبیعت‌گرای بالایی دارند، معمولاً دوست دارند در محیط‌های باز و فضای آزاد راجع به موضوعات مختلف آموزش ببینند. آن‌ها در این شرایط یادگیری بالاتری دارند و به‌خصوص زمانی که چیزی را ببینند یا بتوانند آن را لمس کنند، بهتر در ذهنشان تثبیت می‌شود.

علاقه به طبیعت‌گردی

سفر برای کسی که هوش طبیعت‌گرای بالایی دارد، زمانی دلچسبی است به‌خصوص که در مناطق بکر و ناشناخته باشد. این موضوع به قدری بارز است که در یکی از سؤالات تست هوش گاردنر راجع به این هوش پرسیده می‌شود که اگر قرار باشد به مسافرت بروید، آیا ترجیح می‌دهید به‌جای اقامت در یک هتل مجلل از یک چادر در وسط طبیعت استفاده کنید؟

علاقه به حیوانات و گیاهان

اگر هوش طبیعت‌گرای بالایی داشته باشید، احتمالاً نسبت به گیاهان و حیوانات بسیار حساس و مهربان هستید و می‌توان انواع مختلفی از آن‌ها را در محیط زندگی‌تان پیدا کرد.

اهمیت هوش طبیعت‌گرایی

شاید برای بسیاری از شما این سؤال پیش آمده باشد که هوش طبیعت‌گرا در دنیای امروزی چه اهمیتی دارد و چرا باید به آن توجه داشته باشیم؟ در پاسخ به این سؤال بهتر است به مشکلاتی مثل آلودگی هوا یا آب اشاره کنیم. این روزها اهمیت محیط‌ زیست و پیدا کردن راه‌هایی برای حفظ آن چیزی نیست که بخواهیم انکار کنیم یا راجع به آن نشنیده باشیم. کسانی که هوش طبیعت‌گرایی بالایی دارند رابطه بسیار خوبی با محیط‌زیست برقرار می‌کنند و به همین خاطر شاید بسیار مهم باشد که این هوش را در کودکانمان پرورش دهیم. به‌علاوه باید گفت آن‌هایی که رابطه خوبی با طبیعت دارند، معمولاً سلامت روان بالاتر و احساس بهتری هم نسبت به زندگی خود دارند. برای آشنایی با سایر انواع هوش کودکان کلیک کنید.

مشاغل متناسب با هوش طبیعت گرایی

  • گیاه‌پزشکی
  • دامپزشکی
  • محیط‌بانی
  • گیاه‌شناسی
  • جانورشناسی
  • مهندسی کشاورزی
  • هواشناس
  • منجم
  • زیست‌شناس

پرورش هوش طبیعت گرا

گاردنر معتقد بود تمامی هوش‌ها از زمان تولد و به‌صورت فطری در ما وجود دارند، اما هرکداممان با توجه به نوع تربیت و شرایط زندگی بعضی از آن‌ها را بیشتر پرورش می‌دهیم. درنتیجه اگر می‌خواهید هوش طبیعت‌گرایی را در خود یا فرزندتان پرورش دهید می‌توانید به این موضوع امیدوار باشید که با کمی تمرین شرایط بهتر خواهد شد. برای آشنایی با روش‌های استعدادیابی کودکان کلیک کنید. از بهترین راهکارهایی که برای پرورش هوش طبیعت‌گرا می‌توانید استفاده کنید باید به این موارد اشاره کرد:

1- محیط زندگی خود را تغییر دهید

از اولین و ساده‌ترین کارهایی که می‌توانید انجام بدهید این است که چند گلدان برای خانه تهیه کنید یا در باغچه حیاط‌تان گل بکارید. اگر به دنبال تقویت هوش طبیعت‌گرایی در فرزندان خود هستید، می‌توانید در این راه از آن‌ها هم کمک بخواهید. آن‌ها می‌توانند برای آب دادن به گیاه یا هر مراقبت دیگری به شما کمک کنند.

2- سفر کنید

برنامه‌های مربوط به طبیعت‌گردی را در فهرست کارهای هفتگی یا ماهیانه خود قرار دهید. به خاطر داشته باشید که این برنامه می‌تواند حتی قدم زدن در یک پارک یا کوهنوردی باشد و نیازی نیست از برنامه‌های بسیار پیچیده یا پرهزینه استفاده کنید.

3- دقت داشته باشید

سعی کنید به محیط اطراف خود و اجزای آن دقت کافی داشته باشید. در مسیر خود درختان و گیاهان را ببینید و تا جای ممکن به جزئیات آن‌ها دقت داشته باشید. حتی می‌توانید زمانی را برای نگاه کردن به آسمان و شکل ابرها اختصاص دهید.

4- به تفاوت‌ها حساس باشید

سعی کنید گیاهان یا سایر چیزهایی که در طبیعت می‌بینید را با یکدیگر مقایسه کنید و تفاوت میان آن‌ها را مشخص کنید. برای این کار می‌توانید حتی از اینترنت، افراد محلی یا انواع کتاب‌ها کمک بگیرید. از این طریق اطلاعات‌تان راجع به انواع موجوداتی که در طبیعت هستند، افزایش پیدا می‌کند.

هوش طبیعت گرا در کودکان را چطور تشخیص دهیم؟

امروزه روش‌های متعددی برای شناخت هوش برتر کودکان به وجود آمده است. متخصصان با انجام تست‌های مختلف برترین هوش کودک را شناسایی کرده و آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهند. برای کشف استعداد کودکان کلیک کنید. برخی زا راه های شناخت هوش طبیعت گرا عبارتند از:

  • نسبت به محیط اطراف خود و گیاهان و حیوانات کنجکاو هستند
  • از لمس کردن پدیده‌های مختلف در طبیعت لذت می‌برند
  • در نقاشی‌ها، بازی‌ها یا خیال‌پردازی‌های این کودکان اکثر اوقات نشانه‌هایی از طبیعت می‌بینید.
  • آن‌ها در فضای باز و به‌خصوص با دیدن و لمس کردن بهتر یاد می‌گیرند.

راه‌هایی برای تقویت هوش طبیعت گرا در کودک

  • یک دفترچه برای فرزندتان درست کنید و از او بخواهید چیزهایی که در طبیعت می‌بیند را در آن یادداشت کند.
  • در داستان‌ها و بازی با کودک سعی کنید از عناصر طبیعت هم استفاده کنید.
  • رفتن به طبیعت را در برنامه هفتگی کودک قرار دهید.
  • با توجه به شرایط زندگی‌تان مراقبت از یک گل یا حیوان را به کودک بسپارید.
  • همراه آن‌ها به طبیعت علاقه نشان دهید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

سؤالات متداول

هوش طبیعت‌گرایی یعنی چه؟

این هوش به توانایی فرد در برقراری ارتباط با محیط و شناخت و دسته‌بندی گیاهان و جانوران توجه دارد

چطور هوش طبیعت‌گرایی را در فرزندم تقویت کنم؟

سعی کنید گشتن در طبیعت را به‌عنوان بخشی از برنامه هفتگی کودک قرار دهید، از آن‌ها بخواهید مشاهداتشان از طبیعت را در یک دفترچه یادداشت کنند و یا مراقبت از یک گل یا حیوان را به آن‌ها بسپارید.

 

 

 

منبع : هوش طبیعت گرا چیست

 

 





:: برچسب‌ها: هوش طبیعت گرا چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 705
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 مرداد 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: